KAMINEN ÄR HEMMETS SMYCKE

Inredningsexperten Halvor Bakke har inte mindre än 3 kaminer i sitt hem, och enligt honom själv kan han inte leva utan dom.

- Jag älskar kaminen! Värmen den ger, lukten som du aldrig kan skapa med en elektrisk värmeugn och den magiska stämningen från levande flammor, säger inredningsexperten Halvor Bakke.

Själv har han kamin både hemma och i stugan, och han möblerar gärna med utgångspunkt från kaminen.

- Det är något alldeles speciellt med kaminer, den är som husets smycke, och kan understryka och bekräfta hemmets stil, säger Bakke.

En rund nyhet

Den senaste nyheten från Nordpeis är kaminen Me. Det är en nätt och liten kamin som är unik i sin form. Den är nämligen rund.

- Jag gillar den. Den är så annorlunda och onorsk. Det är ett internationellt designspråk över den, även om den är designad av Nordpeis här i Norge, säger Halvor Bakke om den runda nyheten.

Me består av en serie kaminer där du kan välja mellan så många som sju olika designuttryck. Du kan anpassa den till din stil och ditt hem, oavsett om du föredrar att den står på ett glasstativ, hänger på väggen eller kanske till och med från taket.

Halvor Bakke är ambassadör för kaminen Me, och anser att eldstaden står i fin kontrast till de många kvadratiska och fyrkantiga formerna de flesta har i våra hem.

- Den bryter med formen av den traditionella kaminen, och det gör den väldigt spännande. Väljer du denna kaminen får du ett unikt blickfång i ditt hem, säger Bakke, och lägger till att han menar att Me passar extra bra inne i ett modernt hem eller vid en stuga vid sjön.

- Den är liten och elegant, men samtidigt stor inuti. Och den passar ypperligt till den nordiska inredningsstilen säger Bakke, som generellt menar att kaminen är en undervärderad möbel.

- Jag har tre spisar hemma, men bara en liten tv. Under kyliga kvällar tänder jag elden lika gärna i juli som i november. Det är så fantastiskt och bara låta tanken flyga in i flammorna, säger han.