NORDPEIS BOX – VÄRMEKÄLLA OCH HYLLSYSTEM

Bokhylla, skänk eller vedfack? Modulsystemet Box ger dig ett hav av möjligheter när det gäller att inreda hemmet, och insatsen Box är en integrerad del av inredningen.

är designer Ingvild Wasbotten Mørk  ritade kaminen Box, ville hon ta fram ett möbelkoncept där eldstaden hamnade i centrum.

- Box är en korsning mellan en murspis och en möbel. Det är ett modulsystem som är flexibelt och kan byggas så stort eller litet som du själv vill, säger Mørk

Nyheten Box från Nordpeis är ett resultat av ett samarbete mellan Nordpeis och arkitekt- och designstudion Montaag och består av stora och små moduler som kan placeras runt en spisinsats precis så som du själv önskar. Modulerna kan fungera som bokhyllor, vedfack, eller öppna hyllor som kan döljas med luckor om de ska användas som förvaring.

Svart eller ek

Box är en kamin med många lösningar. Först väljer du färg och insats, och därefter sätter du samman modulerna. Här kan du låta kreativiteten flöda, så att du får din egna unika kamin. Du kan välja Box N-20A med två sidor eller Box N-20U med tre sidor, med omramingar och moduler i svart stål. 

 

Hur bygger man Box

Först väljer du färg och insats. Därefter sätter du ihop modulerna så som du önskar så att du får en eldstad som passar ditt rum. Här får man vara kreativ! Modulerna sätts enkelt ihop med magneter. Du kan också använda BOX utan hyllmodulerna.

- Väljer du skåpsdörrar i ek mjukar du upp de strama modulerna, och ger möbeln ett vackert och nordiskt utseende. Här är det upp till dig själv vilket uttryck du önskar, säger Mørk

Hon menar att man bör bestämma sig för var eldstaden ska placeras före du planerar resten av modulerna.

 

 

- Modulerna fästes med varandra med hjälp av magneter. Antal moduler och hur högt du bygger bestämmer du själv. Du kan placera dom ända upp i taket om du vill. Extra moduler kan också köpas till senare, om du önskar och ändra uttrycket efter en tid utan att behöva flytta kaminen.

 

Rena linjer

Box-serien är ett modernt sätt att tänka eldstad på, och Ingvild Wasbotten Mørk tror den passar bra ihop med dagens möbeltrender.

- För några år sedan var eldstaden ofta likställd med en hörnspis med svulstiga former och pyntade kanter. Idag har de flesta spisar och kaminer en renare och mer stilren design, med enklare former, raka linjer och mindre krusiduller, säger designern. Hon menar att stil och behov ska bestämma vilken eldstad man till slut väljer.

Tänk igenom var du tillbringar mest tid, så att du är säker på att du ser flammorna där du befinner dig mest i hemmet. Och sedan måste du värdera hur mycket plats du har tillgängligt. Nordpeis Box passar exempelvis ypperligt om du har lite plats, för då får du bokhylla och kamin i ett.

Mørk ska själv snart byta ut den gamla eldstaden hon har hemma, och ser fram emot en kamin som blir husets mittpunkt.

- Jag vill ha något som passar till resten av inredningen, och går i stil med husets arkitektur. Jag väljer faktiskt mycket hellre en stor kamin än en stor TV. Tv:n kan stå i källaren.