VÅR STÖRSTA MURSPIS

I år lanserar vi två helt nya spisar - Davos och Capri. Det har varit en ökad efterfrågan efter stora spisar för de moderna hemmen. Då Nordpeis designat Davos själva, var vår målsättning att utveckla en elegant produktserie av spisar med en stor insats.

- Då Nordpeis designat Davos själva, var vår målsättning att utveckla en elegant produktserie av spisar med en stor insats. En av våra tankar när vi skulle ta fram en stor spis var att göra den så placeringsvänlig som möjlig, säger Stian Varre VD på Nordpeis. Murspisen är uppbyggd av modulbaserade elementer som man enkelt kan spackla. Då får du en ren och fogfri yta.

Spisen är enklare att tända, på grund av de dubbla glasen samt sidoglasen som är behandlade med ett unikt, reflekterande material. Dörren har också en stopp-funktion som gör att den håller sig öppen medans man lägger i veden. Detta är alltså en stilren och praktisk spis.

Davos kommer i flera olika varianter. Du kan få den med vinkelglas och med glas på tre sidor. De här lösningarna har blivit väldigt populära i moderna hus med öppna planlösningar för att sidoglasen gör så att du ser elden från flera sidor. Davos är också vår första spis som kommer i en panorama version där sidoglasen är längre än ändglaset. Detta ger en fantastisk insyn till lågorna och spisen fungerar väldigt bra som rumsavdelare. 

Davos är baserad på vår största insats N-29 som är en storebror till vår bästsäljare N-20. Insatsen som används i Davos är en stor insats som på grund av sina dubbla glas kan eldas på låg effekt och ger rena glas. Om du önskar mycket värme är detta en insats som kan ge hög effekt.

Den perfekta fjällspisen

Många har ett nostalgiskt förhållande till den platsbyggda spisen i fjällen. Därför har vi tagit fram Davos Stone, en Davos med stenomramning. Stenen kommer i förkapta delar som man limmar på omramningen. Den enkla monteringen gör att spisen blir billigare och tar mindre tid än en traditionell frimurad spis med sten. Du får samma rustika känsla och det traditionella uttrycket.

Capri - en elegant och praktisk spis

Capri är en nyutvecklad spis med modern teknologi.

- Då vi designat denna spis fokuserade vi på att göra den smal och i rätt proportioner säger Stian om den eleganta spisen Capri. – Här fångar vi önskemålen efter en mindre modell av vår bästsäljare Monaco.

Capri är en spis som passar lite mindre rum på grund av sin storlek. De raka linjerna, den rena designen och de stora glasen gör att den här spisen passar in i de allra flest skandinaviska hemmen. Totalt är det här en praktisk spis med Nordisk design som ger en fin bild av lågorna på grund av de minimala listerna runt glasen. Insatsen har en höj och sänkbar lucka. 

- De sista åren har det blivit väldigt populärt att få sin spis upp till taket. Det har vi tagit hänsyn till i den här spisen. Capri kommer både som en låg och hög variant (238cm). Den höga varianten kan byggas på med förhöjningselement vid behov.