NORDPEIS OCH VÄRMEN

Eldstaden har i alla tider haft en speciell plats i norska hem och hjärtan. Med våra kalla vintrar har värmen från elden varit livsnödvändig, samtidigt som den har fungerat som samlingspunkt och skapat en härlig atmosfär. Norge är i dag ett högteknologiskt land med välisolerade hem, men inget har kunnat ersätta den mysiga stämningen som de gnistrande lågorna tillför hem och stuga. Starka rötter och ett historiskt beroende av elden gör att Norge fortfarande är det land i världen som har flest eldstäder per hushåll.

Historien

Murmästare Morten Henriksen etablerade Nordpeis 1984 med önskan om att erbjuda sina eldstäder till en större del av det norska folket. Inledningsvis anpassades spismodellerna efter de insatser som fanns på marknaden och såldes genom professionella branschföretag. Företaget växte och utvecklade så småningom många insatser och braskaminer i bra kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

Utveckling och samarbete

Efter flera år med god försäljning av murspisomramningar ville Nordpeis utveckla sina egna insatser. Företaget ingick ett samarbete med SINTEF och Norges forskningsråd för att utveckla insatser med ren förbränning som uppfyllde norska krav, vilka är bland de högsta i världen.. Ett viktigt kriterium var att utveckla säljbara produkter med bra förbränning och en enkel, stilren design. Vi ville skapa produkter som kunderna önskade sig, med stora glas och bra insyn till lågorna. I dag är vi också ledande inom betongteknik och anpassningsbara eldstäder, och har ett eget laboratorium där vi utvecklar eldstäder med ren förbränningsteknik.

Mer än värme

I Europa är eldstaden en nödvändig värmekälla, men har trots det fått ändrad status – den är inte längre bara en värmekälla, utan en central del av inredningen. Våra eldstäder är designade med rena linjer och lågorna i fokus. Med ett brett sortiment och flexibla tillval ger vi dig möjligheten att sätta en personlig prägel på din eldstad.